El passat 19 de març va tenir lloc la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. La Nit constitueix una oportunitat per la trobada de les empreses i professionals del sector, alhora que per constatar la seva evolució i atorgar premis als millors professionals i projectes. 

La Nit va tenir com convidats d’honor, entre d’altres autoritats,  el president de la Generalitat, Quim Torra,  el president del Parlament, Roger Torrent, i el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró. 

Els premis que es van atorgaportaven el nom de protagonistes il·lustres de la història de les comunicacions, com Francesc Salvà i Campillo o Alan Turing, i van reconèixer actuacions i trajectòries en àmbits tant diversos com el desenvolupament i la regulació energètica, la ciberseguretat, la tecnologia de cerca semàntica o la supercomputació; i actuacions d’emprenedoria i compromís social rellevants que van posar de manifest l‘alt nivell de salut del sector al nostre país. 

Igual que al recent Mobile World Congress, el 5G es va posar de manifest com l’entramat en el que creix el sector, i en el que Catalunya i Barcelona tenen un paper rellevant, amb el desenvolupament del Corredor 5G del Mediterrani i la Iniciativa 5G Barcelona (amb projectes com el cotxe connectat, la gestió d’emergències amb drons o el cirurgià remot) com 2 projectes estrella.  

Com va destacar Anna Benavent, presidenta i cofundadora d’Unitss (l’Associació Catalana d’Informàtics de la Salut) en la conferència que va fer, un sector en el que l’ús de les TIC és especialment intens i sensible és en el de la salut amb àrees específiques com la Genòmica, l’aplicació de la Intel·ligència Artificial en la imatge mèdica i la Bioimpressió 3D. En aquest àmbit de la salut  es va atorgar el Premi Cisco a la Transformació Digital a l’Hospital Clínic de Barcelona.  

Un altre reconeixement destacat es va donar a la Junta de la Sagrada Família de Barcelona per la seva avançada utilització de les TIC en els diversos àmbits de la seva tasca.  

 


Per a saber-ne més:

Premis de la 24a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

Crònica de l’acte