Nostra)nau | Una mirada diària als astres  és un material pedagògic compost per una sèrie de 150 vídeos d’uns 5 minuts sobre astronomia i exploració de l’espai, que és accessible per Internet, i que els centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya disposen en format DVD.

Nostra)nau descriu la Terra, la Lluna, el Sol, els planetes, les estrelles, les constel·lacions, les galàxies… amb imatges provinents de l’observació i animacions per ordinador realitzades d’acord amb els models astronòmics i científics més moderns. Cada vídeo – amb acompanyament musical cada dia d’un autor diferent – convida a descobrir i a gaudir de l’espectacle de l’Univers. El conjunt de vídeos constitueix una variada aproximació a l’astronomia.

Un dels vídeos de nostra)nau Sputnikfa referència als satèl·lits artificials, i més concretament al primer satèl·lit Sputnik 1 que va inaugurar la cursa de l’espai i l’era de les comunicacions per satèl·lit.